Od danas 17.03 se selimo na novi forum. Registrujte se i nastavite sa svaodnevnim radom na forumu. tipodrom.com/forum

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Nacin uplate na Online kladionice taj Uto Okt 25, 2011 2:25 pm

NoName

avatar
Admin
Admin
Ovde će ukratko biti opisano nekoliko najčešće korišćenih načina uplate na online kladionice:


Uplata putem debitne/kreditne VISA/Mastercard kartice

Uplata novca na Vaš novootvoreni kladioničarski račun putem kartice je jedan od najpraktičnijih, najbržih i najčešće korišćenih načina uplate. Prednost ovog načina uplate je što novac istog trenutka od uplate, leže na Vaš kladioničarski račun, i time Vam omogućava da se kladite u izabranoj online kladionici. Provizija banke je vrlo mala, iznosi oko 2%, na sve transakcije pri uplati, i nema dodatnih troškova od strane kladionice. Bitno je da kartica ima mogućnost deviznog plaćanja. VISA i MasterCard kartice većine vodećih banaka sa mogućnošću ovakvog načina plaćanja su podržane. Detaljnije o platnim karticama, uslovima njihove upotrebe možete pročitati u tekstu posvećenom platnim karticama i njihovoj upotrebi na internetu.


Online kladionice se razlikuju od običnih internet trgovina zato što se transfer novca obavlja u dva pravca: Prvi pravac je kad korisnik uplaćuje novac sa kartice na svoj korisnički nalog, a drugi pravac je kontra smer sa naloga nazad na karticu ( ako korisnik ostvari neki dobitak ).

Pošto se u slučaju online kladionica vrši prenos veće količine novčanih sredstava povećan je i nivo sigurnosti da bi se izbegle razne vrste prevara i malverzacija.

Standardni podaci koje se moraju obezbediti u slučaju plaćanja sa VISA ili MasterCard karticama su sledeći :

* Broj kartice
* Rok važenja kartice
* Ime i prezime vlasnika kartice
* Sigurnosni broj
* Iznos koji želimo da uplatimo.

Kod online kladionica moramo izvršiti i verifikaciju kartice, to jest da na neki način dokažemo da smo mi pravi vlasnici date platne kartice.

Različiti načini verifikacije kod online kladionica:

* fotokopiranje ili skeniranje platne kartice ( zbog sigurnosti treba da prekrijemo par brojeva u broju kartice ). Obično se traži da se vide samo prva četiri i zadnjih šest cifara od 16 cifara broja kartice.

Takođe je potrebno i skenirati poleđinu platne kartice gde se vidi sigurnosni broj.

* Fotokopiranje ili skeniranje ličnog dokumenta sa podacima ( lični dokument može biti ili lična karta ili pasoš ). Važno je samo da se lepo vidi ime i prezime, adresa stanovanja i ostali lični podaci.

* Neke kladionice traže i da se ispuni formular sa kojim se odobrava kompaniji skidanje novčanih sredstava sa date kartice. Pošto ovaj dokument mora biti svojeručno potpisan, isti moramo da odštampamo, popunimo i da fotokopiramo ili skeniramo.

* Kada sakupimo ove dokumente šaljemo ih putem faksa ili e-mail-a.

* Neke kompanije zahtevaju i dodatnu telefonsku proveru.


U sledećim redovima osvrnućemo se na jedan od načina uplate, a to je uplata putem direktnog bankovnog transfera.

Ovaj servis je na internetu poznat pod nazivom Bank Wire i predstavlja direktnu komunikaciju matične banke klijenta sa provajderom usluge koja se naplaćuje. Osnovni uslov korišćenja ovog servisa je raspolaganje sa deviznim računom. Korisnici mogu da otvore devizni račun u bilo kojoj banci, samo treba prethodno da se raspitaju o troškovima održavanja računa i da odaberu sebi najpovoljniju soluciju. Svaka banka ima drugačiju politiku visine troškova održavanja i transfera. Kod neke banke imamo slučaj malih troškova održavanja a veće troškove transfera, dok kod drugih je obrnuto. Korisnici moraju temeljno da se informišu i tek onda da odluče kojoj će banci pokloniti svoje poverenje i svoj novac.

Sam servis Bankovnog Transfera predstavlja sigurno prebacivanje novca sa jednog deviznog računa na drugi. Ako izaberemo opciju plaćanja direktnim bankovnim transferom biće nam potrebni sledeći podaci o kompaniji kojoj uplaćujemo sredstva :

* naziv kompanije
* adresa kompanije
* ime banke
* adresa banke
* broj računa
* SWIFT kod
* ili IBAN kod.

Ove podatke možemo dobiti sa web stranice sportske kladionice ili kasina ako izaberemo opciju plaćanja Bank Wire (u zavisnosti od izabrane kladionice – podaci se razlikuju). Sa ovim podacima treba da posetimo filijalu banke gde imamo otvoren devizni račun. U banci treba da iniciramo uplatu na račun kladionice i kasina. Prilikom iniciranja uplate treba da dostavimo prethodno nabrojane podatke kompanije.

Ovaj način uplate sredstava je jedna od najsigurnijih načina i najmanja je mogućnost gubljenja sredstava. Banke koriste takvu enkripciju podataka i sigurnosne protokole da je skoro nemoguće da dođe do neke zloupotrebe i gubitka/krađe sredstava.

Negativna strana je da je bankovni transfer jedan od najkomplikovanijih opcija i treba nam najviše podataka za njegovo obavljanje. Prvo moramo da sakupimo tačne i detaljne informacije o kladionici ili kasinu kome uplaćujemo sredstva, a takođe treba da znamo i podatke iz naše banke. Ako nemamo neki podatak ili imamo pogrešne podatke transfer novca neće biti moguć.

Druga negativna strana ove vrste depozita sredstava je vremenski okvir obavljanja transakcije (obično oko 5 radnih dana). Kod direktnog bankovnog transfera treba da protekne par radnih dana od iniciranja uplate do stizanja na račun sportske kladionice ili kasina. Ovo vreme direktno zavisi od banke ali i od dana kada je inicirana uplate. Ako na primer želimo da izvršimo uplatu u petak najverovatnije nećemo uspeti da obavimo transakciju za 2 dana zbog neradnih dana. Treba da računamo da će minimum proteći 3 radna dana za obavljanje transakcije. Kod drugih načina uplate ( platne kartice, elektronski novčanik, itd. ) uplata se obavlja u realnom vremenu, a to znači da čim se skinu sredstva sa računa korisnika odmah se prebacuju na račun sportske kladionice ili kasina.


________________________________________________________________________________
Registruj se i zaradi
Pogledaj profil korisnika http://tipodrom1x2.serbianforum.info

2 Re: Nacin uplate na Online kladionice taj Uto Okt 25, 2011 2:26 pm

NoName

avatar
Admin
Admin

Uplata putem Western Union-a

Za transfer novca Western Union-om nije nam potreban nikakav bankovni račun, samo je potrebno da se lično pojavimo na nekoj od uplatnih mesta sa iznosom koji želimo da pošaljemo (Sva uplatna mesta, koja primaju uplate/isplate putem Western Union-a, u bankama i poštama su označena prepoznatljivim crno-žutim Western Union logom) . Na šalteru uplatnog mesta dobijamo sve potrebne formulare koje trebamo popuniti. Formular koji se popunjava je plave boje (slika dole), a sve informacije koje trebamo da unesemo možemo pronaći na internet stranici sportske kladionice ili kasina kome je namenjena uplata.

Slika – Primer formulara za uplatu Western Union-om

Prenos novca korišćenjem servisa Western Union je jedna od najbržih načina prenosa novčanih sredstava. Sam transfer se obavlja brzo i u roku od par minuta primalac može da digne poslata novčana sredstva.

Sigurnost prenosa novčanih sredstava je na veoma visokom nivou, i ne postoji ni minimalana šansa da će doći do nekih grešaka ili zloupotreba. Korinici koji se odluče za ovaj servis neće morati da strahuju za sigurnost svog novca.

Za ovu vrstu transfera naplaćuju se provizije po standardnom cenovniku kompanije WesternUnion i ove provizije u potpunosti plaća pošiljalac novčanih sredstava.


________________________________________________________________________________
Registruj se i zaradi
Pogledaj profil korisnika http://tipodrom1x2.serbianforum.info

3 Re: Nacin uplate na Online kladionice taj Uto Okt 25, 2011 2:27 pm

NoName

avatar
Admin
Admin

Uplata putem Moneybookers-a

Moneybookers je kompanija koja omogućava plaćanje putem interneta u elektronskoj formi. Kod standardnih trgovina plaćanje se obavlja gotovinom ili različitim platnim karticama. Najveći nedostatak ovakvog vida plaćanja je što kupac mora fizički da bude prisutan u većini slučajeva. Kod online trgovine/naplaćivanja usluga stranke mogu da obavljaju primopredaju novčanih sredstava preko interneta bez fizičkog kontakta. U savremenom internet poslovanju postoje razni načini online plaćanja, a jedan od njih je Moneybookers. Moneybookers se nalazi na www.Moneybookers.com stranici i pruža sledeće usluge za korisnike iz celog sveta :

1. Obavljanje online kupovina
2. Slanje novca putem e-maila u realnom vremenu
3. Primanje novca putem e-maila u realnom vremenu

Možda najvažnija činjenica u vezi Moneybookers-a je ta da oni posluju sa klijentima i iz Srbije, Hrvatske, BiH, Macedonije, Crne Gore ili Slovenije. Kod drugih provajdera online plaćanja Srbija često nije na spisku podržanih zemalja. Prilikom registracije potrebno je da korisnik ima otvoren devizni račun u nekoj od banaka i da taj račun unese na svoj nalog. Prilikom prvog transfera sredstava sa Moneybookers-a na devizni račun korisnika obično se šalje kod za autentifikaciju koji korisnik mora da zatraži od banke i da pošalje Moneybookers-u kao dokaz o svom identitetu. Svaka zloupotreba podleže sankcionisanju i sigurnost je na veoma visokom nivou.

Korisnici mogu biti sigurni da će se njihovi podaci čuvati i da će transferi proteći u najboljem redu a sigurnost sredstava je zagarantovana.

Jednostavnost korišćenja moneybookers-a!

Prilikom registracije jedina potrebna informacija je validna e-mail adresa i lozinka.
Lako slanje sredstava po celom svetu bilo kome ko ima e-mail adresu, čak i onda ako još nema registrovan Moneybookers nalog.

Registrovanje kreditne/debitne kartice ili detalja bankovnog računa i kupovina u preko 20,000 online prodavnica. Ovo je značajno zbog toga što korisnici ne moraju da daju podatke kod svake pojedinačne kupovine već samo prilikom registracije.

Moneybookers pruža lokalizovane servise na 12 raznih jezika i prisutan je u preko 30 država. Svaka transakcija korisnika može da se pregleda unazad u History sekciji naloga. Ovi podaci mogu biti eksportovani u Excel i mogu biti sačuvani kao digitalna kopija obavljenih transakcija.

Real-time novčane transankcije putem Moneybookers-a (Transakcije u realnom vremenu)!

Kao najveći nedostatak ostalih, gore navedenih metoda plaćanja navodi se duži vremenski rok realizacije plaćanja, koji može biti od 2 do čak 12 dana. Kod slanja/primanja novčanih sredstava putem Moneybookers-a nema ovakvih vremenskih odlaganja. Svaka novčana transakcija se obavlja u realnom vremenu, a to znači da je realizacija u većini slučajeva trenutna.

Preko web-stranice www.Moneybookers.com možemo nakon registracije odmah da pristupimo online kupovini. Kompanija Moneybookers ima potisane ugovore sa raznim web-prodavnicama u kojima korisnici mogu da obave kupovinu raznih dobara ili usluga kao što su online kladionice na primer.

Kompanija Moneybookers nudi kompletnu uslugu slanja i primanja novčanih sredstava preko interneta.

Kao takva, kompanija je kvalitetom svojih usluga postala vodeća u Evropi i ima preko sedam miliona zadovoljnih korisnika. Ako tražite pouzdan I brz način da sa minimalnim troškovima pošaljete novčana sredstva, primite novčana sredstva ili da online kupujete, usluge Moneybookers-a su kao stvorene za Vas. Svaka preporuka !


Na glavnoj stranici www.Moneybookers.com nalazimo opšte informacije, i dva tastera “Register” I “Login”. Login je ulaz za korisnike koji su se već registrovali a Register je registracija za nove korisnike. Ukoliko do sada niste registrovani na moneybookers, a želite to, kliknite na „Register“ taster.

1. Registracija

Klikom na dugme „Register“ dobijate registracioni formular sa praznim poljima u koje treba da unesete svoje lične podatke, kako bi registraciju uspešno priveli kraju. Ti podaci su sledeći :

* validna e-mail adresa
* konfirmacija e-mail adrese
* lozinka ( osetljiva na velika/mala slova, minimum 6 karaktera )
* konfirmacija lozinke
* vrsta naloga ( lični nalog Ili nalog za preduzeće )
* prebivalište
* valuta
* jezik
* kontrolni broj.

Klikom na taster „Next“ prelazite u sledeću fazu registracije. Pre nastavka registracije proverite Vaš e-mail, i pogledajte da li je stigao konfirmacioni e-mail od Moneybookers-a. Ukoliko je konfirmacioni e-mail pristigao, kliknite na link u novopridošlom e-mailu, kako bi uspešno nastavili registraciju. (Ukoliko Vam e-mail od moneybookers-a u ovoj fazi, još uvek nije stigao, proverite Spam filtere i Spam poštu na Vašem nalogu, ili zatražite ponovno slanje konfirmacionog e-maila od strane moneybookers-a).

2. Unos ličnih podataka

* Titula
* Ime
* Prezime
* Ulica I broj
* Poštanski broj
* Država
* Grad
* Da li ste se selili u poslednjih 2 godine
* Broj fiksnog telefona
* Broj mobilnog telefona
* Datum rođenja

Nakon ispunjavanja polja (polja označena sa crvenom zvezdicom su obavezna) pritisnite taster „Next“ za nastavak registracionog procesa.

3. Verifikacija unetih podataka

U ovoj fazi naše registracije možemo još jednom proveriti unete podatke I ako je došlo do neke greške možemo načiniti I neke izmene. Ako je sve u redu onda označimo da prihvatamo generalne uslove korišćenja I pritisnimo dugme Confirm Registration za potvrđivanje registracije.

Sa ova 3 koraka lako I brzo možemo registrovati nalog na Moneybookers.com. Međutim sama registracija znači da imamo samo otvoren nalog ali još nismo u mogućnosti da primamo i šaljemo novac. Za korišćenje svih usluga potrebna su nam još par koraka.

4. Verifikacija adrese stanovanja

U koraku 2. izvršili smo unos ličnih podataka tokom kojeg smo upisali I adresu stanovanja. Ta adresa sad treba da se verifikuje tj. da se proveri da li je data adresa validna I stvarna. Korisnik posle prijave na servis Moneybookers-a može da vidi u listi svojih podataka I stavku Adress I dugme Verify. Klikom na dugme Verify aktivira se proces verifikacije I korisnik može da očekuje pismo od kompanije Moneybookers koja će u roku od 14 dana stići na njegovu adresu iz sedišta kompanije iz Engleske. ( Napomena : u pitanju je pravo pismo, a ne e-mail ).

5. Verifikacija bankovnog računa

U odeljku Account Status ( stanje naloga ) nalazi se stavka Banc account, tj. bankovni račun. Klikom na ovo dugme možemo vezati račun iz banke za Moneybookers nalog. Korisnik treba da ima otvoren devizni račun u nekoj od banaka I da zna svoj SWIFT kod računa. SWIFT ili BIC kod može se saznati u banci u kojoj je otvoren račun. Klikom na dugme unosi se država I SWIFT kod. Zbog održavanja visokog nivoa sigurnosti I izbegavanja raznih prevara prilikom prvog transfera se izvršava dodatna verifikacija identiteta korisnika. Ovo se izvršava na sledeći način : korisnik posle iniciranja prve isplate sa Monebookers-a na svoj bankovni račun prvo dobija jednu test uplatu manjeg iznosa, potom korisnik odlazi u banku I dobija kod transfera I taj kod vraća Monebookers-u I time dokazuje da je on stvarni primalac sredstava.

6. Platna kartica i Vaš moneybookers nalog

Kao opcija, postoji mogućnost I vezivanja kreditne/debitne kartice za Moneybookers nalog. Postupak je sličan kao kod unošenja bankovnog računa. Primaju se sledeće vrste kreditnih ili debitnih kartica : VISA, VISA Electron, Mastercard, Diners, American Express, JCB, itd. Prvo se odabere vrsta kartice, pa se unosi broj kartice, posle toga datum do kojeg važi data kartica I na kraju CVV2 kontrolni broj koji se obično nalazi na poleđini kartice. Na kraju registracije još treba označiti da li ćemo sredstva sa kartice koristiti za online kockanje ( kasino, kladionice ) ili ne.

Obavljanjem ovih 6 koraka lako možemo otvoriti nalog na Moneybookers.com i možemo početi koristiti njihove usluge slanja/primanja novčanih sredstava. Svako može da otvori nalog, samo mu je potrebna validna e-mail adresa i za primanje novca devizni račun u jednom od banaka.

Ukratko, ukoliko planirate vršenje uplata/isplata dugoročno, uz minimalne troškove, vrlo visoku sigurnost i transakciju koja će biti izvršena gotovo u istom trenutku – Moneybookers je za Vas!

Pogledaj profil korisnika http://tipodrom1x2.serbianforum.info

4 Re: Nacin uplate na Online kladionice taj Sre Avg 08, 2012 9:23 pm

pegazus05


Novajlija
Novajlija
Dobar dan svima
Na ovom linku imate objasnjeno kako doci do vaucera od 5€ za Bet at Home kladionicu

http://www.wettnetzwerk.com/bonus/bwin-bonus

Pogledaj profil korisnika

Sponsored content


Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu